kz1300 banner

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: 1984 ZN1300 Voyager not starting

1984 ZN1300 Voyager not starting 9 months 4 weeks ago #21613

  • Tuomas
  • Tuomas's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Sixer
  • Senior Sixer
  • Posts: 42
  • Thank you received: 1
This has helped us a lot!
I'll keep You posted.
DFI throttle position sensor is next thing to test and maybe even bypass somehow. There has been some problems with them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1984 ZN1300 Voyager not starting 9 months 4 weeks ago #21617

  • Tuomas
  • Tuomas's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Sixer
  • Senior Sixer
  • Posts: 42
  • Thank you received: 1
Got it started and running today!
It starts and runs, only with full throttle though. After all, throttle position sensor looks to be the main culprit.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by Tuomas.

1984 ZN1300 Voyager not starting 9 months 4 weeks ago #21618

  • Kawboy
  • Kawboy's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Posts: 1978
  • Thank you received: 534
Well that's got to feel good !! You're on to something. Such a simple little thing. it's just a rheostat . Although it's a calibrated rheostat.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1984 ZN1300 Voyager not starting 9 months 3 weeks ago #21660

  • Tuomas
  • Tuomas's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Sixer
  • Senior Sixer
  • Posts: 42
  • Thank you received: 1
Owner bought used part from France. It will arrive in one week.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1984 ZN1300 Voyager not starting 9 months 3 weeks ago #21662

  • Kawboy
  • Kawboy's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Posts: 1978
  • Thank you received: 534

Tuomas wrote: Owner bought used part from France. It will arrive in one week.


I'm guessing you found ... an open circuit on the throttle position sensor????

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1984 ZN1300 Voyager not starting 9 months 3 weeks ago #21675

  • Tuomas
  • Tuomas's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Senior Sixer
  • Senior Sixer
  • Posts: 42
  • Thank you received: 1
We will measure and compare those two if the new used part works. Also we want to open the old part to see what's inside.. I think there should be variable resistance between two terminals or something.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by Tuomas.
Time to create page: 0.067 seconds
Powered by Kunena Forum